Сдружение „Арт-Визия“ кани всички ценители на изкуството на изложба „Лъч Светлина“ от международните творци Светлана Михова и Лъчезар Минков. 🌟   
Това е своеобразна колекция от картини, запознаващи зрителите с магията на светлината и нейния многолик образ.
Всяка творба е не само емоция, а плод на дълго съзерцаване и философска гледна точка, пречупваща през призмата си общочовешките ценности. 🎭
Ще надникнете в изкуство, при което лъчите и цветовете се преплитат в необикновени произведения.
Една палитра, която въздейства и поражда вълнение у всеки ценител. 🧐
Изложбата „Лъч Светлина“ е посветена на съвременния свят и изкуството, като негово отражение.
Картините предлагат много повече от красиви цветове и изображения, но всичко зависи от въображението и сетивността на зрителя.
Те провокират и подтикват към размисъл, отваряйки вратите на подсъзнанието към светлината в битието. 🏙️
Къде: Столична библиотека (зала София)📍
Кога: 20.04 от 18:30ч. (Четвъртък) 🕞
Светлана Йосифова – Михова (Биография):
Светлана Йосифова-Михова е родена през 1972г. във Варна.
Магистърска степен е по „Изящни изкуствa – Живопис“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Нейни творби са притежание на частни колекционери, музеи и биеналета в Канада, Германия, Италия, Кипър, Южна Корея, Уругвай, Гърция и България.
С творбите си е участвала в благотворителни кампании и съвместни изложби. Работи в областта на живописта и приложните изкуства. Има значителен принос в облагородяването на външни фасади на жилищни блокове, както и на вътрешни пространства, в детски градини и училища, на територията на България. Светлана Йосифова-Михова е съосновател и лектор в Сдружение за творческа дейност и интеграция „Арт-Визия“ от 2007г.
Нейни възпитаници са успешни арт предприемачи, дизайнери, архитекти и художници, носители на престижни награди в България и чужбина.
Много от тях, успешно реализирали образованието си в престижни университети и училища.
Светлана Михова също организира градски и национални пленери и уъркшопове за деца и младежи с изявени дарби, както и деца в неравностойно положение. Тя използва методите на арттерапията при деца и родители, за успешно преодоляване на поведенчески реакции и проблеми. Редактор е на учебник по изобразително изкуство за първи клас, както и други учебни помагала.
Лъчезар Минков (Биография):
Лъчезар Минков е роден през 2006 във Варна в артистично семейство.
Експериментиращ в света на изкуството и творчески обучаван в „Сдружение Арт Визия “ и НУИ „Добри Христов“, той умело успява да провокира себе си и зрителите с интересни интерпретации на действителността, което му спечелва симпатиите на много куратори и художествени критици.
Лъчезар умело използва разнообразни материали и техники. Участва в многобройни изложби, пленери и не случайно е носител на десетки престижни награди от международно, национално и общинско ниво.
Млад, амбициозен и предприемчив, той има за цел да покаже, че има смисъл да се занимаваш с изкуство в България и по света.
Побързайте, местата са ограничени ! 🔖

Напишете коментар

ул. Мадара, № 28, бл. 7, ет.1, ап. 1
ВАРНА 9000 БЪЛГАРИЯ

ул. Мадара, № 28, бл. 7, ет.1, ап. 1
ВАРНА 9000 БЪЛГАРИЯ

Телефон: 0899 822 572, 0898 518 977